026 12 12 20

info@tricom.se

Laga datorer vs laga mobiler
Att laga en telefon kräver skarp syn, stabila fingrar, noggrannhet och erfarenhet, det mesta är smått, trång och pilligt. Men efter ett par hundra telefoner känner man igen sig och byte av glas eller andra delar går till slut snabbt och smidigt.

Att laga en dator är nog erfarenheten viktigaste egenskapen, mobiltelefoner kommer det ut ett gäng modeller varje år och redan efter 3-4 år slutar folk att reparera dessa då de hellre bill uppgradera till nya, så en tekniker hinner oftst laga att par tusen av samma modell innan den fasas ut.
Datorer däremot kommer i flera hundra nya modeller år, dussin märken och nästan alla i olika versioner. 
De datortekniker vi har har många års erfarenhet och genom att nästan ingen dator är en annan lik börjar man bygga upp en erfarenhet av att ha laga sådan mångfald av olika lösningar på problem. När en dator inte fungerar kan det både vara mjukvara eller hårdvarumässiga orsaker, ibland både och.
En felsökning oftast ett par dagar då man kör olika diagnostikprogram för att testa ifall de åtgärder man har gjort löser problemet, ibland måste man testa andra åtgärder och åter testa funktionen. En felsökning ligger från 649 kr och sen får man ett kostnadsförslag.

PC och Apple
Vi lagar alla PCn på marknaden, genom våra leverantörer har till tillgång till hundra tusentals reservdelar.
har du iMac, Mac Pro, MacBook, MacBook Pro och MacBook Air är du i trygga händer, vi har lagat appledatorer sedan första Macintosh-dator släpples på 90 talet, men en och annan Apples II dator på 80 talet har passerat vår verkstad.

Uppgraderingar
Ibland är bara en dator fruktansvärt seg, kan bero på virus även om sådant börjar bli ovanligare.
Ibland är det bara att datorn är för klen för moderna programvaror och an oftast lösas genom uppgradering av minne eller snabbare hårddisk.
Att byta ut disken mot en ny SSD hårddisk som är snabba´re och heller inte lika känslig för stötar brukar kosta ca 1300-1500 kr med installation.

Vätskeolycka
Har du spillt något i din dator så utför vi fuktsanering med industriklassade ultraljudstvättar som effektivt tvättar bort avlagringar och oxideringar. Om du har råkat ut för detta så avlägsna både strömsladden och batteriet och kontakta oss så får du snabbt råd om hur vi fortsätter. Kanske du inte vill ha dator kvar längre men vill att vi ska rädda den informationen du har på den så kan vi självklart hjälpa till med detta.

Ibland är är det kört
Till slut kan en reparation kosta mer än vad det smakar, då kan vi hjälpa sig att föra över all din gamla data till en ny dator eller begagnad dator.
Vi har stort sortiment på billiga begagnade datorer till värsting speldatorer för senaste Microsoft Flight Simulator som får de flesta datorer att bli sveiiga.
Vi kan även köra hem din nya dator till och och koppla upp den så det är bara att sätta dig ner och jobba, spela eller hänga med i sociala medier.

Oavsett vad du har för problem med datorn, vi fixa stort som smått, välkommen förbi


Copyright 1985-2020 - © Tricom AB
Jag förstår!
Den här hemsidan använder sig av cookies. Mer information