OM OSS

Vad är Tricom? Tricom är ett teknikföretag som sedan starten 1985 reparerat datorer och tillbehör på komponentnivå, men med tekniska utvecklingen och prisfall på datorkomponenter även numera reparerar datorer på kommersiell nivå vilket innebär felsökning och byta ut trasiga komponenter. Felsökning och reparation på komponentnivå är idag mer vanligt på dyrare produkter som styrboxar till fordon, svetsaggregat, förstärkare, industri och processmaskiner etc. där reservdelarna är nästa lika dyra som nya produkt.

Inom avancerad service ingår även dataräddning, vi räddar data från kraschade hårddiskar, usb-minnen, ssd etc. Här handlar det mer om att rädda information än att bara byta ut. Detta är ett av de mer avancerade service där inget fall är likt den andra och vår kunskap om avancerad elektronik har löst många annars omöjliga fall.

En nyare gren som var vuxit fram senaste åren, Tricom har alltid drivit och sålt avancerade serverlösningar men har nu gjort detta till kommersiell molnlösning som är den del som växer snabbast inom bolaget.

Tricom har två servicecenter man kan lämna in sin service, se och köpa datorer och tillbehör. Därifrån utgår även våra servicetekniker till våra företag och privatkunder. Mer historia hittar du under: https://www.lagakretskort.se/foretagshistorik/

Fakta: Juridiskt namn: Tricom AB
Org.nr./F-Skatt: 556388-5382
Orter: Gävle och Stockholm
Grundat: 1985

Hemsidor:

Robin Litsetorp, operativ chef för Tricom AB, vid invigningen för Tricoms nya Servicecenter i Gävle 1:a september 2020.